menu bar

Friday 5 September 2014

RESEPI KEK COKLAT LEMBAP




BAHAN-BAHAN

  •  2 biji telur
  • 1 cawan minyak masak
  • 1 cawan gula pasir
  • 1 cawan gula perang

BAHAN A 
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 1 kotak kecil susu segar ( coklat )
  • 1/2 cawan air + 2 sudu kecil nescafe

BAHAN B 
  • 2 sudu kecil sodium bikarbonat
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 1/2 cawan serbuk koko
  • 2 cawan tepung gandum

TOPPING
  • 1/2 cawan koko van hauten 
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 1 sudu minyak masak

CARA-CARANYA
  1. Pukul telur hingga kembang + gula. Pukul lagi. Masuk minyak masak.
  2. Ayak bahan B. Masuk sedikit demi sedikit dalam telur berselang seli dengan bahan A. Pukul sehingga sebati
  3. Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam hingga masak
  4. Topping. Masak semua bahan dengan api kecil dan akhir sekali tuangkan keatas kek yang dah sejuk.
  5. Siap di hidang....

No comments:

Post a Comment